Wekelijkse Update (WU): Tour de France, Zevenbergen en de Ride

Hallo allemaal,

Tour de France:

Sinds mijn laatste bericht (kijk hierrrr) over de Tour de France is er niet heel veel nieuws meer te melden gezien het gisteren een rustdag was. Maar: met Mollema op een keurige 2e plaats beloofd het vandaag zeker een mooie rit te worden! In een interview gaf Bauke al aan dat ie, als ie een kans schoon ziet, zeker in de aanval gaat en de jacht op die gele trui heropent. Ik ben zeer benieuwd wat hij vandaag te weeg gaat brengen! Het zou echt tof zijn als er weer eens een Nederlander in het geel rijd. Niets ten nadele van de andere renners uit andere landen die het geel gedragen hebben hoor, maar iemand uit je eigen land als leider in zo’n ronde zien is toch veel specialer dan een Brit in het geel ;-)? Precies! Dus even ter vergelijking; dit is de brit in het geel:

Tour-de-France-Stage-11

En dit is ons eigen Joop Zoetemelk in 1980:

ANP-1449351_0

Nogmaals, ik ben niet haatdragend, racistisch of wat dan ook maar ik ga toch duidelijk voor foto #2 ;-).

 

Zevenbergen – de ronde:

 

Dan…. De Ronde van Zevenbergen. Over eelogo_profronde_zevenbergenn paar weekjes is het zover; mijn 3e en tevens laatste funklasse wedstrijd van dit jaar. Sommigen van jullie weten dat ik sinds 3 jaar begonnen ben met wielrennen en sinds dit jaar dus ook wedstrijdjes ben gaan rijden. Mijn allereerste was dit jaar, op tweede Paasdag, in Waddinxveen. Met windkracht 6 a 7 werd daar de ronde verreden… Het was beestachtig zwaar. Of dat nu komt door de wind of doordat het voor mij de eerste keer was, ik weet het niet, maar al met al behaalde ik er een 16e plek waar ik toch wel trots op ben! Mijn tweede wedstrijd was eind mei in Rotterdam; de Ronde van Katendrecht. Een grotere ronde met meer deelnemers (100 tegenover 40 in Waddinxveen) en dus meer concurrentie. Ik heb daar een 58ste plaats behaald. Maar dan… Op 6 augustus de Ronde van Zevenbergen. De langste ronde van de drie; ongeveer 36km waar we 30 rondjes over mogen doen. Ik ben er hard voor aan het trainen, met name op de gemiddelde snelheid. Wat sprintwerk betreft gaat het steeds beter. Mijn behaalde topsnelheid ligt momenteel op 64,4 km/h, iets wat ik in een wedstrijd mogelijk niet zal halen omdat de inspanning ervoor veel hoger ligt, maar het bied zeker kansen! Als ik mezelf zover kan krijgen bij de eerste groep te zitten moet de kans op het winnen van de eindsprint er zijn en ga ik er zeker een poging om wagen! Kom allen kijken!!!! Check de site hier: http://www.profrondezevenbergen.nl.

 

Ride for the Roses:

Dit jaar rijd ik voor de 3e keer mee aan Ride for the Roses; een groot fietsevenement in het kader van KWF Kankerbestrijding. Met een paar duizend deelnemers ieder jaar maken we allen een vuist tegen de verschrikkelijke ziekte die jaar in jaar uit veel te veel slachtoffers maakt; kanker. Wat mij betreft is dit de belangrijkste wielerronde die ik in een jaar rijd. Want iedereen kent wel iemand, heeft iemand gekend of kent iemand die iemand kent die kanker heeft of heeft gehad. Veel te vaak moeten we horen dat mensen met deze ziekte uitbehandeld zijn en er aan overlijden. Onlangs is er zelfs op RTL4 een programma gemaakt waarin een groep mensen te zien was die deze ziekte hebben. Een ervan overleed al heel snel, ik meen me te herinneren na aflevering 5 of 6. Als ik er aan terug denk, of denk aan al die andere scenario’s krijg ik de rillingen over mijn lijf… En dat komt niet omdat het zo koud is, want met 35 graden buiten dit artikel typen krijg je het niet bepaald koud van ;-).

logo_rvr_14-291x300

Hoe dan ook; ik heb me dus weer ingeschreven en zal op 5 september mee rijden in de 100 km pelotonstocht. Ik wil jullie bij deze allemaal vragen om een gunst; op mijn pagina van de Ride kun je mij en daarmee het KWF steunen. Het hoeft niet veel te zijn, steunen kan al vanaf 1 euro! Dus mijn vraag aan jullie; als we allemaal 5 euro doneren, dragen we allemaal bij aan onderzoek naar deze ziekte en dragen we bij aan de dag dat deze ziekte écht verholpen kan worden! Hoe mooi zou dat zijn???

 

Mijn pagina kun je hier vinden: https://www.ridefortheroses.nl/mijn-ride/inschrijven-donatie/5769/. Het doneren gaat niet naar mij persoonlijk, maar komt direct op naam van het KWF te staan. Natuurlijk kun je het ook naar mij persoonlijk over maken en dan zal ik garanderen dat het bij het KWF komt, maar via de site is natuurlijk het makkelijkste :). Deel dit zoveel mogelijk, alsjeblieft! En alvast heel, heel hartelijk dank voor jullie bijdrage!

8 gedachten over “Wekelijkse Update (WU): Tour de France, Zevenbergen en de Ride

 1. RaydeW

  Laatste zware week voor de mannen…
  Verwacht nog wel het een en ander van de Movistar ploeg…
  En Bauke moet gewoon heel attent blijven en kijken of hij nog bij machte
  is om wellicht ‘meer’ te kunnen…

  1. robv Auteur bericht

   Ik verwacht inderdaad ook nog wel wat van Movistar; ze hebben zich zo angstig koel gehouden de afgelopen weken, daar moet nog wel wat energie in zitten! Ik las vanmorgen ook een interview met een van de mensen van Team Sky over Froome; hij zou nagenoeg uitgeput zijn door het harde werken in de afgelopen etappes… Zou hij de schijn ophouden? Zou het slechts zijn om z’n concurrenten uit te dagen en ze vervolgens toch weer stof te laten happen? Als het echt zo is en Bauke echt nog zo fit is als wat ie zegt dan zou dat wel goed uitkomen voor hem natuurlijk!

   1. RaydeW

    Of het is komedie van Froome, want ik las vanochtend op z’n FB pagina dat ie zich
    in de 3e week altijd t sterkst voelt… Maar kan natuurlijk ook idd schijn ophouden zijn…
    Hij heeft zo’n goeie ploeg om zich heen…
    Denk dat Woutje Poels ’t tempo zo strak houdt dat niemand wegkomt…

    1. robv Auteur bericht

     ‘T is uiteindelijk toch nog een verassing geworden :)! Zakarin voor de winst en Froome die z’n voorsprong nog even verder uitbreid. Zou de strijd nu al gestreden zijn?

     1. robv Auteur bericht

      Zou tof zijn idd. En wat te denken van Dumoulin? Hij heeft gisteren zijn benen kunnen sparen voor de tijdrit van vandaag 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × 5 =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.