Wekelijkse Update (WU): Nieuw logo, Tour de France, headstrap en goede service

Allereerst! Welkom op het nieuwe design van mijn blog! Met grote dank aan Jolanda Verkaik voor het ontwerpen van het logo, geheel als verrassing! Dit is het uiteindelijk geworden:

Logo

Ik zal dit logo ook gaan gebruiken op onder andere wielershirts. Mochten jullie nog sponsors weten trouwens die ook op een wielershirt willen prijken tijdens een groot fietsevenement; laat het me weten!

 

Het kan jullie vast niet zijn ontgaan; 2 juli, Grand Départ du Tour de France, ofwel de start van de Tour de France! Het beloofd er weer een te worden met zoveel Nederlanders in de tour! Wel ietsjes minder dan vorig jaar, maar dat mag de pret niet drukken lijkt me. Een hoop te verwachten dus!

Op dag 1 was het al meteen een verrassing; Mark Cavendish. De Engelsman die vorig jaar in de eerste etappe nog zo hard tegen de vlakte ging, sprintte nu met ongelofelijk machtsvertoon over de finish en won de etappe. Wat een sprint, WAT een snelheid, WAT een terugkeer van een toch wel wielerlegende! Waar iedereen zich had gericht op ofwel Marcel Kittel of André Greipel, die beiden een geweldig voorseizoen kenden, ging Cavendish ze voor. Top! En in etappe 3 deed hij het nog eens dunnetjes over… Zou hij het groen naar Parijs gaan dragen? Ik weet het, Parijs is nog ver, maar ben wel erg benieuwd naar het verdere verloop!

Inmiddels zijn we wel wat etappes verder en zijn de eerste bergen overwonnen. Letterlijk; want er zijn nog geen Nederlanders uitgevallen en er staat er momenteel zelfs één op plek 11; ons aller Wilco Kelderman. Diezelfde Wilco staat in het jongerenklassement nu 3e! Voor de groene trui is Dylan Groenewegen ook goed op weg zo in z’n eerste Tour; een 16e plek voor hem! Er kan natuurlijk nog een hoop veranderen, maar na de eerste week zijn dit toch prima standen lijkt me zo. Het is immers wat jaartjes geleden dat Nederland een of meerdere goede, noemenswaardige renners heeft gehad…. De komende etappes beloven dus wat! Mooie beelden vooral, denk ik.

 

Die mooie beelden brengen me bij het volgende; onlangs poste ik dit filmpje van mijn Erasmus MC Tour de Rotterdam (klik meteen even op de duim als je ‘m leuk vindt!):

Deze is gefilmd vanaf mijn stuur, met een zogenaamde Roll Bar mount. Het zijn natuurlijk prachtige beelden op zich, maar ik heb afgelopen weekend toch maar iets anders aangeschaft. Een universal head mount; meerdere bevestigingen om de camera bijv. op of aan mijn helm te monteren. Het idee is dan dat ik (ook) beelden vanaf ooghoogte kan maken, voor een nog betere en spectaculairdere beleving van o.a. de pelotonsritten! Binnenkort ga ik er eens een testrit mee maken. Ik zal ‘m dan hier posten!

 

Over een rit gesproken; afgelopen dinsdag een fijne sprinttraining gedaan (zie de rit HIER). Dat ging op zich prima! Waar het niet dat ik steeds een tik hoorde bij mijn achterwiel. Dus… Wat iedere renner zou doen; stug doorrijden en je rit af maken. Want dat is goed voor de onderdelen natuurlijk. Not ;-). Gisteren toen ik de fiets het tweewekelijkse onderhoud wilde geven constateerde ik een bijna gebroken schakel in mijn nagenoeg nieuwe KMC ketting. Rond februari/april was ik namelijk bij onze lokale fietsenboer Klijnhout Fietsen (check hun website: http://www.klijnhoutfietsen.nl) voor een jaarlijkse onderhoudsbeurt. In totaal had ik dus nog geen 1500 kilometer gereden met deze ketting. Gelukkig is Klijnhout Fietsen een van de beste fietsenwinkels die ik ken en losten zij dit direct en vakkundig voor me op! Een paar nieuwe schakeltjes ertussen en gaan; onder garantie nog wel! Niet zo zeer het feit dat het gratis was, maar het feit dat ik er om kwart over 6 binnen stapte (ze sluiten om 7 uur) en er meteen een oplossing werd geboden laat mij zien dat deze winkel staat voor service! En wie zou ik zijn om als afsluiter van dit artikel niet even reclame te maken? Precies… Voor advies over racefietsen, accessoires, kleding of de reparatie / het onderhoud van uw fiets in de omgeving van Dordrecht: Klijnhout Fietsen!

Nog meer reclame? Jawel! Naast Klijnhout Fietsen hebben we ook nog Hoogeveen Fietsbeleving in Gouda; een begrip, een icoon, DE zaak voor fietsen in Gouda en omstreken. Mijn racefiets komt er ook vandaan en destijds ben ik er top geholpen door het bekwame personeel. Voordat je over gaat tot kopen wordt je, letterlijk, van top tot teen opgemeten. Al doende komt er dus altijd een perfect passende fiets de winkel uit! Check ook hun website even: http://www.http://hoogeveen-gouda.nl/)

3 gedachten over “Wekelijkse Update (WU): Nieuw logo, Tour de France, headstrap en goede service

 1. Jolanda Verkaik

  Leuk dat je zo enthousiast bent over het logo wat ik voor je heb gemaakt.
  Het maakt je blog net even wat professioneler 😉

  xxx Jolanda

  1. robv Auteur bericht

   Ben er zeker blij mee! Een eigen logo maakt een blog, site of whatever inderdaad echt af; het is dat laatste zetje zeg maar 🙂

 2. Pingback: Wekelijkse update: Tour de France, Tom Dumoulin & testrit headstrap – Chain Tattoo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

16 − 14 =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.