Wekelijkse Update (WU): Sportgala, Velothon Berlijn en Erasmus MC Tour!

Hallo allemaal,

 

Afgelopen woensdagavond waren de bekendmakingen en uitreikingen van de NOC * NSF prijzen voor o.a. sportman/vrouw van het jaar, coach van het jaar, etc. Natuurlijk waren hier vele Olympische medaille dragers bij aanwezig want, iedereen die een gouden medaille wist te behalen werd automatisch genomineerd voor deze prijs. Onder de genomineerden dus een hoop mensen waarvan wij de prestaties nog heel goed kunnen herinneren!

Een van hem was natuurlijk Tom Dumoulin: met zijn prestaties in de Giro, Tour de France en op de Olympische spelen mocht hij natuurlijk niet ontbreken! Helaas ging de prijs aan zijn neus voorbij en werd een andere Nederlandse hardrijder, Max Verstappen, de winnaar. Desalniettemin; slechts 2 weken na het breken van je pols een olympische tijdrit rijden en dan zilver behalen blijft natuurlijk werelds! Dus Tom, ik weet niet of je dit ooit te lezen krijgt, maar we zijn hoe dan ook trots op je!

 

Velothon Berlin 2017:

Onlangs zat ik wat te lezen in een fiets tijdschrift, een artikel over een ronde genaamd “Velothon Berlin”. Het artikel was van iemand die deze rit dit jaar gereden heeft en tot in detail uitlegt hoe het voelde, hoe het was en hoe hij het ervaren heeft. Ik ben daarop eens aan het zoeken gegaan naar deze ronde en, na het lezen van de informatie op de website, rees al snel het idee om ook eens mee te doen! Velothon is nameiljk een organisatie die wielerrondes organiseert her en der in de wereld. Deze rondes gaan over afgezette parcours; nét als een echte profronde dus! Geen verkeer, stoplichten, lastige kruisingen, etc., maar wel heel veel publiek! Deze rit kun je op verschillende manieren rijden, wat het dus nog interessanter maakt. Je hebt de keuze uit een 60, 120 en 180 km variant welke je op eigen tempo kan doen of… als wedstrijd. Tof natuurlijk! Dé kans om je echte krachten te meten op lange stukken! Deze rit is op 18 juni in Berlijn. Ik ben nog aan het uitzoeken wat mijn mogelijkheden zijn om deze rit te rijden. Wil je ‘m ook doen? Op de website van Velothon staat alle informatie!

 

Erasmus MC Tour de Rotterdam 2017:

Eerder dit jaar schreef ik al eens over deze ronde. Een inmiddels vaste prik voor mij en aankomend jaar ga ik ‘m voor de 3e keer rijden! Allereerst de inschrijvingen; het is sinds editie 1 een ware sport geworden om startnummer 1 te bemachtigen. Afgelopen jaar was het mij niet gelukt om dit nummer te bemachtigen en startte ik met nummer 4 op mijn rug. Nu dus poging 2 om dit nummer te krijgen! Op 1 december 20:00u zat ik er helemaal klaar voor. Ik schreef mij in, betaalde en voltooide de inschrijving om 20:01u. Spannend……… Maar helaas! Ik viste weer achter het net en start volgend jaar met startnummer 2. Gelukkig geen nummer 13 ;-).

Het goede doel voor de komende editie is onlangs bekend gemaakt. Alle inschrijfgelden en donaties zullen dit jaar worden gebruikt in onderzoeken naar de ziekte Multiple Scelerose, voor de meesten onder ons bekend als MS. Een verschrikkelijke spierziekte waar zeker even aandacht aan moet worden besteed. In mijn optiek een goede keuze om dit als goed doel te kiezen, want waar wij straks met bijna 10.000 mensen de fiets op stappen, blijven zij genoodzaakt aan de kant of zelfs thuis. Als aan de grond genageld, vastgebonden, en ga zo maar door. Wij fietsers kunnen ons waarschijnlijk niet eens voorstellen hoe het moet voelen om niet meer te kunnen fietsen. Niet meer te kunnen bewegen zoals je dat gewend was. Iets niet meer kunnen, het lijkt mij verschrikkelijk. En het wordt alleen maar erger. Het begint misschien met 1 spier, maar uiteindelijk gaat het het hele lichaam door.

 

TENZIJ JIJ OOK MEE FIETST MET DE ERASMUS MC TOUR DE ROTTERDAM NATUURLIJK! Door mee te doen bannen we deze ziekte dan niet meteen de wereld uit, maar we dragen wel bij aan onderzoek naar deze ziekte wat er, op een dag, voor zorgt dat het beheersbaar wordt! En dat is al een hele vooruitgang op zich. Kijken we even met een schuin oog naar een andere rit, de Ride for the Roses die ten goede komt aan het KWF, en denken dan aan dat wat onlangs op TV bekend is gemaakt. Er is een mogelijke doorbraak in de herkenning van mogelijk vatbare patiënten nog voor zij geboren worden. Dat is tof nieuws! Op die manier kun je de kwaadwillende cellen al bestrijden nog voor de baby ter wereld komt. Als we dit nu ook met MS kunnen bereiken; onbeschrijfelijk.

Doe dus mee! Schrijf je in op de website van Erasmus MC Tour de Rotterdam en draag je steentje bij!

Schrijf je in!! Zaterdag 24 juni 2017, Rotterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × 5 =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.