Wekelijkse Update (WU): Ronde van Zevenbergen, Ride for the Roses!

Hallo allemaal,

Het heeft helaas even moeten duren voor ik weer een artikel kon schrijven. Ik heb de afgelopen twee weken weinig tijd gehad… Maar! Gelukkig heeft het leven buiten deze blog om niet stil gestaan! Daarom hierbij, alsnog, een wekelijkse update.

 

Ronde van Zevenbergen

Afgelopen zaterdag, 6 augustus, heb ik mijn 3e (funklasse) wedstrijd van dit jaar gereden. Tevens ook mijn 3e wedstrijd sinds ik 3 jaar geleden ben begonnen met wielrennen. 3, 3, 3…. Een hoop drieën in die zin! Maar goed. De ronde! Ik had er hard voor getraind de afgelopen weken. Van de vorige twee wedstrijden heb ik geleerd dat men in het begin erg hard van start gaat, maar tegen het einde van de wedstrijd “inzakt”. Ook heb ik geleerd dat starten helaas nog niet mijn sterkste punt is, maar het houden van 1 snelheid me wel goed af gaat. Ik verscheen dus aan de start met het idee om vanaf het begin een snelheid te zoeken die ik vol kon houden, want in tegenstelling tot de 17 rondjes van de vorige wedstrijden bestond deze wedstrijd uit 35 rondes!

Ik had vooraf al even op Google Street View gekeken hoe het parcours eruit zag en schrok daar in eerste instantie best wel van. Alleen maar klinkers, typische dorpsweggetjes… Dat zou zwaar worden, stuiteren, glibberen en veel kansen op valpartijen. Ik dacht me op het ergste te hebben voorbereid, maar ik moet toegeven dat het parcours me vele malen zwaarder viel dan ik aanvankelijk had gedacht….

De wedstrijd an sich ging prima; zoals verwacht kon ik na 2 rondjes het peloton niet bijhouden en heb ik hen laten gaan, samen met heel wat andere renners. Onderweg nog een aantal renners tegen gekomen waar ik even bij mee kon liften en zij bij mij, maar pas na een ronde of 10 een “partner” gevonden waar ik wat aan had. Tot zeker aan ronde 29 hebben we door goed samen te werken niet al te veel tijd verloren en zijn we tot die ronde niet gedubbeld. Pas in ronde 30, waar we een groepje afvallers van het peloton tegen kwamen, zijn we gedubbeld en moesten we daarom na ronde 34 stoppen.

De laatste 200 meter van de laatste ronde waren dan wel weer heel erg tof; de groep bestond uit een man of 9. Ik reed in de laatste bocht op positie 8 en wilde toch nog een sprint doen. Dat idee hadden de 7 man voor mij ook en het werd dus een sprint met z’n 7en. Vanuit 8ste positie kwam ik uiteindelijk tot de 2e plek! Iets waar ik zeker trots op ben! Check de Strava-upload trouwens HIERRRR.

Ik zal binnenkort weer een filmpje maken met alle foto’s en video’s die gemaakt zijn tijdens die rit. Maar om in de stemming te komen, hier alvast twee van de, vind ik, mooiste foto’s:

IMG-20160806-WA0013

IMG-20160806-WA0016

 

Ride for the Roses 2016

Dan is er nog iets moois, iets prachtigs waar ik eerder al over schreef; Ride for the Roses. Hét fietsevenement in Nederland. Dit evenement staat geheel in het teken van de bestrijding van kanker. Alle opbrengsten komen ten goede van het KWF en iedereen, echt iedereen, kan dus zijn of haar steentje bij dragen ook als je zelf helemaal geen fietser bent! Hoe dan? Door te doneren of te sponsoren! Dit kan bij mijn persoonlijke pagina: https://www.ridefortheroses.nl/mijn-ride/deelnemer/5769/robbert-verwaart/.

Zelf rijd ik voor het tweede jaar op rij de 100km pelotonsrit. Mijn ouders rijden voor het tweede jaar op rij de 25km en mijn zus en vriendin rijden dit jaar zelfs de 50 (!!) km rit op de stadsfiets! Een geweldige prestatie, en dat gaan ze zeker weten halen!

Nu vergt zoiets natuurlijk ook weer de nodige voorbereiding. Daar zijn we nog volop mee bezig, dus daar binnenkort meer over!

logo_rvr_14-291x300

2 gedachten over “Wekelijkse Update (WU): Ronde van Zevenbergen, Ride for the Roses!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf + vier =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.