Wekelijkse Update (WU): De Ride, Vuelta & iets tegen klimmen, of niet?

Hallo allemaal,

Hierbij weer een wekelijkse update! Opnieuw door drukte was ik vorige week niet in staat een update te doen, maar… gelukkig is er genoeg te melden :).

Ride for the Roses 2016

Allereerst natuurlijk weer een stukje over de aankomende Ride for the Roses. Want nog maar 1,5 week en dan is het alweer zo ver! De voorbereidingen zijn zo goed als gedaan, vervoer is geregeld en de zin is goed! Nu alleen nog zorgen dat het mooi weer wordt, want volgens http://www.weeronline.nl gaat het die dag regenen…. Laten we hopen dat dat niet gebeurd! Afgelopen jaar regende het bij de start ook en was het koud, guur en niet echt het beste fietsweer wat men zich voor kan stellen. Maar goed, met zo’n grote groep fietsfanaten op stap voor een prachtig doel is sowieso hartverwarmend!

Zijn er onder de lezers nog mensen die ooit hebben mee gedaan aan dit event of gaan er mensen aan mee doen? Mocht je je nog in willen schrijven, doe dit dan snel via de site; http://www.ridefortheroses.nl

 

Vuelta d’España 2016! 

Na de Giro d’Italia, de Tour de France en de Olympische Spelen is de laatste grote ronde van het jaar van start gegaan: De Vuelta!

Ik moet meteen bekennen dat dit een ronde is die ik persoonlijk niet echt volg. Met name dit jaar door de afwezigheid van veel grote renners i.v.m. die olympische spelen. Ook zijn er veel grote sprinters afwezig omdat de Vuelta natuurlijk grotendeels draait om bergen. Iets waar sprinters allergisch voor zijn. Rode bulten van krijgen. Geel gaan zien… Geen goede combinatie voor die jongens!

Toch hadden we onze hoop een beetje gevestigd op Steven Kruijswijk; vrijwel de enige noemenswaardige Nederlandse klassementsrenner in die rit. Helaas voor Steven, en ook voor ons, had hij eerst niet de goede benen en later last van een onmogelijk slecht geplaatst paaltje na een bocht in de finale-meters van een etappe… Laten we hopen dat hij snel hersteld! Naar verluid schijnt hij zijn sleutelbeen te hebben gebroken.

 

Iets tegen klimmen… Of toch niet?

Dan…. Vorige week maandag… Ik ging voor een rondje maar merkte al snel dat ik zogezegd “de benen niet had” om er een mooie trainingsronde van te maken. Ik maakte me boos, het frustreerde me enorm dat wat ik voor ogen had er maar niet uit kwam. Dacht meteen aan de Ronde van Zevenbergen en dat ik na die ronde niet goed genoeg hersteld was.

Ik bleef door rijden. Zo hard mogelijk. Want een renner maakt altijd zijn ronde af, mits hij valt en niet meer lopen kan ;-). En zo ook ik.

Nu is er in de route die ik rijd één segment waar ik altijd tegenop heb gegeken. Het gaat om dit segment: https://www.strava.com/segments/5633893. Het is een korte maar zeer intensieve klim een brug op. Het segment telt niet meer dan 400 meters, maar des te heftig is het door die klim. Nu ben ik zoals jullie weten wellicht de allergrootste anti-klimmer ooit, dus leek het mij onwaarschijnlijk dat ik op dit segment ooit de 1ste plek zou halen.

Tot ik begin dit jaar een 6e plek kon scoren! Het verbaasde me enorm en ben me eens gaan verdiepen in dit segment. De aanloop, de helling, waar te versnellen, etc. Jullie raden het al, meerdere verwoede pogingen liepen uit op niets en ik had de hoop al min of meer opgegeven. Tot ik maandag daar dus reed………:

25-8-2016 15-02-07

Een 1ste plek voor mij, op een klim-segment! Ik was erg blij verast, zeker toen ik zag dat mijn poging 3 seconden sneller was dan de voormalige nummer 1! Ik geloofde het eerst bijna niet, en jullie geloven het ook vast niet, dus hierbij meteen de link naar de strava activiteit ;-): https://www.strava.com/activities/677069155

 

Verder had ik jullie nog een filmpje beloofd met foto’s / video’s van de Ronde van Zevenbergen. Ik verwacht die komend weekend te kunnen maken en te uploaden naar mijn YouTube kanaal (klik HIERRR) en zal dan na het weekend hier een artikel over posten!

2 gedachten over “Wekelijkse Update (WU): De Ride, Vuelta & iets tegen klimmen, of niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 + 13 =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.