Wekelijkse Update (WU): Tour de France, Tom Dumoulin & testrit headstrap

Hallo allemaal!

We zijn alweer een week (en daarmee 5 tour etappes) verder sinds mijn vorige blogbericht! Dat vorige blogbericht (die je hier vind) waarin ik de eerste paar dagen van de tour samenvatte. Waarin ik beschreef hoe benieuwd ik was naar het verdere verloop van de tour…

Voor het weekend trokken de renners dan de Pyreneeën in. Het terrein voor de echte buffels onder de renners, de dieselmotoren, de sterkste; het terrein waar de jochies van de mannen gescheiden worden. Hét terrein voor mannen als Chris Froome, Alberto Contador en ga zo nog maar even door. Het rijtje met namen waar ook Eddy Merkx in past en natuurlijk ons aller Joop Zoetemelk. Hier worden de verschillen gemaakt, hier wordt de tour voor een groot deel al besloten.

Volgens vele verwachtingen zou Chris Froome hier goed presteren en dat deed hij ook. Sterk als altijd baande hij zich een weg omhoog, vergezeld door zijn sterke teamgenoten. Prachtig om te zien hoe Team Sky toch altijd aanwezig is rondom die man. Zelf heb ik niets maar dan ook niets met Team Sky (redenen laat ik even in het midden 🙂 ), maar aanwezig zijn ze zeker! Maar wie, echt WIE had er verwacht dat onze TOM DUMOULIN hier een etappe zou winnen??? Ik denk dat de mensen die dit hadden verwacht op 1 hand te tellen zijn. Wat een geweldige etappe was dat! Door de hagel, de wind, de regen in tegen de berg op en SOLO over de finish komen. Onze Tom, voor even toch wel onze held! We wisten natuurlijk al wel dat hij goed in de bergen kon vertoeven na zijn optreden in de Vuelta vorig jaar. En dan, bij finish was dan die alles zeggende blik:

2016 TD TDF

 

Een memorabel moment, zeg dat wel!

 

Ook in mijn vorige bericht had ik verteld dat ik onlangs een universal head mount heb gekocht voor m’n action cam. De beelden vanaf het stuur zijn natuurlijk leuk, maar ja… In een pelotons rit filmen vanaf het stuur levert een echt een reten-film op. Letterlijk; je ziet voornamelijk de billen van degene die foor je fietst. Plus je kan de camera niet zo 1, 2, 3 in een andere positie draaien. Dat moest dus anders! En zo heb ik gisteren dan een proefrondje gereden met de camera op mijn helm gemonteerd. Ik wilde het in eerste instantie aan de zijkant hebben, maar dat bleek te zwaar te zijn. Mijn helm zat er door scheef op mijn hoofd, geen goed idee. Het resultaat vind je hier:

Ik denk wel dat ik bij de volgende rit de camera iets verder achter op mijn helm moet monteren, omdat je nu nog erg veel grond en weinig omgeving ziet. Vooral bij het vasthouden van het stuur in de beugels zie je voornamelijk de grond… Een goede leer voor de volgende keer, maar met de camera p de helm krijg je sowieso meer spectaculaire beelden!

 

Hebben jullie trouwens nog ideeën over aankomende mooie ritten? Laat het me weten!! Laat een reactie achter 🙂

11 gedachten over “Wekelijkse Update (WU): Tour de France, Tom Dumoulin & testrit headstrap

 1. Raymond de Wit

  Vandaag trouwens pittige etappe…
  Het gaat al flink op de kant zie ik net…
  Peloton breekt op in verschillende groepjes…
  Goed opletten geblazen voor de klassementsrenners.

  1. robv Auteur bericht

   Klopt… De verwachting was in eerste instantie een typische sprinters-etappe, maar ze maken het toch nog erg spannend zo met al die groepjes… Ik ben benieuwd hoe de finale wordt; als dat net zo hectisch wordt als de rest van deze etappe dan beloofd dat nog wat 🙂

   1. RaydeW

    Ja, weinig kans voor ontsnappingen…
    Denk dat t wel uitmondt in ’n massasprint…
    Ik heb m’n centen op Kittel gezet vandaag…
    Maar hoop stiekem op nog ’n Nederlands succes in de persoon van Dylan Groenewegen 🙂

    1. robv Auteur bericht

     Kittel is inderdaad erg sterk geweest dit seizoen en in voorgaande Tour jaren ook flink gepresteerd. Maar hij heeft wel ferme tegenstand van Cavendish zeg, daar verbaasde ik me eerlijk gezegd wel een beetje over! Als Groenewegen deze etappe kan winnen zou dat echt heel vet zijn! Hij is al een paar keer dicht in de buurt geweest bij de toppers. Volgens mij is het bij hem geen kwestie van kracht of topsnelheid maar een kwestie van de juiste positie hebben. Ben benieuwd!

  1. robv Auteur bericht

   Het zou zomaar kunnen! Zou een mooie uitslag zijn, Sagan weer eens tweede ;). Dat is ie gelukkig nog niet zo vaak geworden…. Aan de andere kant heeft hij wel de groene trui en ook al pakt hij op de tussensprint niet de volle 20 punten, het zijn genoeg punten om z’n positie te verstevigen. Spannend :-)!

   1. RaydeW

    Het gaat er nu weer hard aan toe zie ik…
    Net compact peloton, maar nu weer losse plukjes renners…
    Wordt idd spannende finale denk ik…
    Nog 25 km en dan weten we meer…

     1. RaydeW

      Inderdaad!
      Maar de manier waarop was weer geniaal, zo samen met Froome…

      Vandaag weer loodzware etappe naar Mont Ventoux…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeven + acht =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.