Voorbereidingen EMC Tour de Rotterdam #1

Nog een paar dagen en dan is het zo ver; mijn tweede editie van de Erasmus MC Tour de Rotterdam! Vorig jaar heb ik na veel trainen voor het eerst aan deze tocht mee gedaan (zie de foto’s van vorig jaar op de flickr pagina van hen, HIER). Het was toen mijn allereerste pelotonstocht OOIT; een knaller van 145 km schoon aan de haak. Ik weet nog dat ik mij vol enthousiasme in schreef en dat ik, toen mijn startnummer op de mat viel, dacht “waar ben ik aan begonnen….” Ik herinner mij ook nog de 2 maanden in de aanloop naar dit event, waarin ik mij 4 á 5 keer per week tot het alleruiterste dreef om maar zo goed mogelijk in conditie te zijn voor deze tocht.

 

Dit jaar heb ik heel anders getraind. Over mijn vorm heb ik niet te klagen dit jaar; de tochten die ik tot nu toe heb gereden gaan mij goed af en ook de twee funklasse wedstrijdjes vielen zeker niet tegen! De Ronde van Waddinxveen op 2e paasdag dit jaar was wel de beproeving; windkracht 6 á 7 en toch van start gaan. Uiteindelijk de ronde helemaal uit gereden met een gemiddelde snelheid van 30,8 km/u en als 16e gefinished. De Ronde van Katendrecht op 21 mei dit jaar ging nog beter; 37,1 km/u gemiddeld! Van de 96 deelnemers zijn er uiteindelijk 93 gefinished en ik zelf ben gefinished als 58ste.

 

Vanavond zal ik mijn laatste lange rit voor deze week en aanstaande donderdagmiddag nog wat krachtoefeningetjes. Vrijdagmiddag de gehuurde bus op halen, want… dit jaar rijden mijn zus en vriendin ook mee aan de EMC TdR! Zij rijden samen, op de stadsfiets, de 45 km toertocht. Afgelopen jaar in september hebben zij ook al mee gereden met Ride for the Roses aan de 25 km toertocht samen met mijn ouders. Wat een TOP-prestatie was dat van hun! Met deze rit gaan dus bijna voor het dubbele, ik ben natuurlijk trots op ze!

 

Vrijdagavond wil ik trouwens nog wat rice-cakes gaan maken aan de hand van een recept wat ik onlangs op internet vond. Ik heb deze rice cakes een paar weken terug al een keer gemaakt; op zich zijn ze goed gelukt, maar ze zijn erg zacht… Ik denk dat ik de rijst iets langer moet laten koken… we gaan het zien. Ik zal het recept van deze rice cakes, als ze goed gelukt zijn, ook op m’n blog plaatsen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie × twee =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.