Recept: Jette Bars

      2 Reacties op Recept: Jette Bars

Onlangs ben ik weer aan het hobby’en geweest in de keuken. De vorige keer had ik al rice cakes gemaakt welke goed gelukt waren! Grote dank gaat uit naar Hannah Grant voor het recept en het filmpje over de bereiding!

Goed! Jette Bars; dit zijn in feite gewoon muesli-repen, maar dan gefinetuned voor fietsers. Tevens kun je met dit recept bijna oneindig variëren, want je kan natuurlijk zelf ingrediënten toevoegen, verwijderen en/of vervangen. De basis, hoe ik ‘m heb gemaakt, bestaat in ieder geval uit het volgende en is goed voor pakweg 12 repen:

Ingredienten:

20160724_141913225 gram muesli (gemixed, met bijv. vruchten erin)

50 gram rietsuiker

100 gram honing

75 gram gemixte noten (denk aan cashew, pecan, etc.)

Chiazaad naar smaak

Benodigdheden:

Ovenschaal of bakblik

Oven

Keukenmachine

Weegschaal

Pan (kleine pan bijv. steelpan)

Bakpapier

Bereiding:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 130 graden Celsius.

Stap 2: Verhit de honing in de pan. Doe dit op middelmatig vuur zodat het rustig opwarmt en niet direct verbrand. Roer af en toe om de vloeibaarheid te controleren. De honing moet niet zo vloeibaar worden als water, maar iets minder dik als hoe de honing in normale toestand is.

Stap 3: Maal de muesli en de noten fijn in de keukenmachine. Mix vervolgens de suiker en, naar smaak, het chiazaad er door.

Stap 4: Voeg als laatste de honing toe aan het geheel en roer het goed door elkaar. Giet het vervolgens in het met bakpapier bedekte bakblik.

Stap 5: Bak het geheel ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven. Mijn advies is om het na 20 minuten zeker even te controleren; iedere oven verwarmt anders en de kans is dus aanwezig dat de bovenkant van het geheel eerder verbrand! Let daar goed op.

Stap 6: Wanneer het geheel klaar is, duw je het nog eens goed aan. Ik deed dat door een stuk bakpapier te vouwen en onder mijn hand te leggen. Vervolgens gewoon met mijn volle gewicht erop leunen. Je voelt het dan nog een beetje inzakken; dat is goed! Daar worden de repen mooi compact van. Mocht je van wat meer luchtigere repen houden dan kun je dit natuurlijk overslaan.

Stap 7: Laat het geheel ongeveer 20 minuten afkoelen voordat je het uit het blik haalt en er repen van gaat snijden. Als je het eenmaal gesneden hebt, pak ze dan alvast in aluminium folie in en bewaar het in een luchtdichte trommel, blik of bak.

2 gedachten over “Recept: Jette Bars

  1. Pingback: Recept: Jette Bars met pecan, cacao en amandel – Chain Tattoo

  2. Pingback: Recept: Jette Bars met pistache, cacao en amandel – Chain Tattoo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twintig + 4 =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.