Over mij

Ik ben Robbert Verwaart; in 1989 geboren op het altijd mooie Eiland van Dordrecht. Altijd in beweging, op zoek naar uitdagingen en verbeterpunten. Sportief, zelfverzekerd, competitief, soms een tikkeltje eigenwijs en een flinke dosis humor maken mij de man die ik vandaag de dag ben.

In het dagelijks leven ben ik werkzaam in de ICT; de hele dag achter een bureau zitten staren naar een beeldscherm… Het staat bijna haaks op hoe ik mij hierboven heb omschreven… Waarom ik er dan voor gekozen heb? Al in mijn jongere jaren was ik ‘bezig’ met computers; hoe werken ze? Wat doen ze? Wat gebeurd er als ik dit stekkertje los trek en ‘m aan zet? De uitdagingen in dit beroep zijn naar mijn idee eindeloos; men is altijd op zoek naar verbeteringen, nieuwe systemen, snellere systemen, et cetera.

Omstreeks mei/juni 2013 plaatste het toenmalige Team Argos-Shimano een win-actie op Facebook; “Deel dit bericht, like onze pagina en WIN een VIP dag naar de Tour de France in Parijs!”. Ik dacht: “Dat ga ik doen! Maar ik zal toch niets winnen…”. Tegen alle verwachtingen in; won ik de prijs! Op de laatste dag van de Tour de France was ik er als VIP bij op de tribunes aan de finish. Een geweldige, wereldse ervaring waarvoor ik Argos altijd dankbaar blijf!

Wat fietsen betreft; zoals bij velen gingen mijn ogen pas later open. Ik vond fietsen nooit vervelend en altijd ‘wel leuk’ om te doen. Het rijden, de wind, buiten zijn; heerlijk. Via andere sporten als volleybal en handbal bleef ik altijd in beweging. Na mijn handbal tijdperk ben ik  gaan fitnessen. Wielrennen vond ik altijd een hele toffe sport om te zien, maar ik hoorde om mij heen dat het ook verschrikkelijk duur was… Ik besloot het daarom maar te volgen op TV. Ik keek in eerste instantie zonder te weten waar ik echt naar keek. Ik zag een hoop fietsers die heel hard konden rijden ja, maar dat was het… Ik wilde leren hoe alles genoemd werd, hoe wedstrijden nu in elkaar zitten, wat een peloton is, enzovoorts.

Bij mij kwam het echte wielrennen veel later aan bod; pas in maart 2014 (ik was toen 23 jaar oud) kocht ik mijn eerste racefiets. Een Rings Racix; tweedehands gekocht bij Rings in Goirle. Het is een merk en type fiets wat niemand om mij heen ook maar iets zei, maar wat was ik er blij mee! Ik had ook direct een doel voor ogen; de 50km toertocht van Ride fort he Roses, dat jaar in Goes. Het zou in september zijn en ik had nog nooit een 50km rit gereden op een racefiets, laat staan in een grote groep mensen…

Toen het eenmaal zo ver was zorgde ik dat ik goed voorbereid was. Ik had getrained, had mijn bidons gevuld en mijn zakken vol eten gestopt. De rit was fenomenaal! Wat een beleving! Dit wilde ik vaker doen.

In 2015 kocht ik mijn tweede fiets; een Giant Propel Advanced 2; een fiets waar ik vandaag de dag nog met veel plezier op rijd! Inmiddels zijn we een kleine 11.000 kilometers verder, heb ik diverse toertochten gereden en zelfs wedstrijden gereden! Door vallen en opstaan probeer ik mij verder en verder te ontwikkelen in de wielersport. Soms gaat het goed, heel goed en dan ineens… BAM! Lig je op de grond, van boven tot onder open geschaafd door het ruwe asfalt waar je zojuist met 45km/h op bent gesmakt. Het was mei 2017 toen dit gebeurde. Het koste me meer tijd en energie dat ik wilde om te herstellen, maar inmiddels zijn we verder dan waar ik die dag was!

Nog steeds rijd ik toertochten, wedstrijden en ben ik sinds twee jaar Road Captain bij de Erasmus MC Tour de Rotterdam! Inmiddels ben ik ook verhuisd naar Capelle aan den IJssel en zal ik mij, hopelijk, in 2019 weer aansluiten bij een wielervereniging. Zo wil ik nóg meer leren, beter worden en verder ontwikkelen!