Erasmus MC Tour de Rotterdam 2016!

TDR logoEIN-DE-LIJK was dan die zaterdag daar; de Erasmus MC Tour de Rotterdam dag! Na het trainen, koken, proeven, weggooien, nog meer koken, proeven en trainen konden we eindelijk van start. Maar… Niet voordat we natuurlijk vervoer hadden voor die dag.

Ik had al geregeld dat ik een Volkswagen Transporter busje zou huren. Dus al goed, kom ik aan bij de verhuurder kregen we een Crafter mee… Een CRAFTER! Wat een monsterlijk grote bus is dat zeg… En dat voor 2 stadsfietsen plus 1 racefiets; je kunt je wel voorstellen dat het nogal passen en meten was om dat er allemaal in te krijgen….

Hoe de rit zelf was? Ik heb uit voorzorg mijn action cam op de fiets gemonteerd en er een compilatie van gemaakt, want zeg nou zelf; ik kan hier een heel verhaal typen, maar beelden zeggen toch veel meer dan mijn woorden? Precies… ;-).TdR-Header-website-2016-ntfu

Toch ga ik een klein verslag doen voordat ik  het filmpje voorschotel!

Het was in 1 woord weer geweldig! De organisatie was top, begeleiding was top, de sfeer was goed en gezellig en het weer ja…. Ik denk dat we daar nog het meeste geluk mee hadden! Van de 140 kilometers hebben we er zeker 100 droog en in de zon gereden. De opkomst was ook erg goed; bijna 1000 wielrenners hebben zich gewaagd aan de pelotonstocht en nog eens een kleine 2000 deelnemers aan de overige afstanden. Waaronder dus mijn zus en vriendin die samen de 45 kilometer tourtocht hebben volbracht! Een TOP prestatie dames, het was een behoorlijk stuk af zien in de polder voor jullie met de Brug over de Noord en de helaas toch nog opgestoken wind… Maar jullie hebben het volbracht!

Volgend jaar is deze tocht (onder voorbehoud) op zaterdag 1 juli; ik (hopelijk weer met z’n drieën of meer…..?) ben er dan zeker weer bij!

Zo hebben we ons alle drie weer ingezet voor een goed doel. Het Diabetesfonds voor deze rit, omdat diabetes net als andere ziektes nog altijd veel slachtoffers maakt en onderzoek naar de bestrijding ervan daarom hard nodig is. Door middel van dit evenement kan iedereen die dat wil zelf een duit (en een (zweet)druppel) in het zakje doen om deze onderzoeken mogelijk te maken. Ik hoop dat onze drie bijdrages ook echt iets zullen bijdragen!

 

Dan wordt het nu toch wel tijd voor het filmpje. Geniet er van :)! En geef de video een dikke duim omhoog als je ‘m leuk vond!

Mocht je na het lezen en na het kijken van dit filmpje zo enthousiast zijn geworden dat je volgend jaar zelf mee wil doen? Dat kan! De volgende editie is op zaterdag 24 juni 2017! Houd de website van de Erasmus MC Tour de Rotterdam goed in de gaten (schrijf je alvast in voor de nieuwsbrief!): http://www.erasmusmctourderotterdam.nl of klik op de banner hieronder.

 

Tour de Rotterdam 2017

 

 

2 gedachten over “Erasmus MC Tour de Rotterdam 2016!

  1. Veronique

    Echt superleuk! Was idd een super dag en een mooie tocht!

    En jij hebt het ook heel goed gedaan! Als een van de eersten binnen! Trots op jou, bro!

    Xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 − 10 =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.